Eskil presteert uitmuntend bij de Wiskunde Olympiade

Een TOP–prestatie voor Eskil Dam

Sinds 1997 wordt op het Zuyderzee Lyceum (voormalig Zuyderzee College) de Wiskunde Olympiade georganiseerd.  Door de jaren heen deden er zo’n kleine 2000 leerlingen mee die zich bogen over de meest uiteenlopende wiskundige vraagstukken zonder gebruik te maken van een rekenmachine of enig ander hulpmiddel.

Ieder jaar presteerde een aantal deelnemers zo goed dat zij behoorden bij de beste 10% van Nederland. Zij mochten zich dan in de tweede ronde gaan meten met andere Olympiërs. Deze wedstrijd werd dan meestal gehouden op de Rijksuniversiteit van Groningen .

Nog NOOIT heeft iemand zich weten te plaatsen voor de landelijke finale. Eskil Dam uit E2f  is er dit jaar voor het eerst in geslaagd bij de beste 4% van Nederland te horen. Hij heeft met een score van 29 punten zelfs meer dan de beste 5 vwo leerling die heeft meegedaan en is uitgenodigd deel te nemen aan de landelijke finale die op vrijdag 15 september 2017 in Eindhoven zal plaatsvinden.

Bovendien is hij uitgenodigd om deel te nemen aan de finale training op de Rijksuniversiteit van Groningen.  Deze vindt plaats op 23 mei, 7 juni, 12 juni en 27 juni. Eskil heeft deze uitnodiging aanvaard om zo een voor hemzelf (en het Zuyderzee Lyceum) hoogst mogelijke prestatie neer te zetten.
Wij wensen Eskil dan ook een zeer leerzame maar zeker ook plezierige voorbereiding toe.

Start schooljaar

Wanneer start het nieuwe schooljaar?