Sollicitatieproject + Whole Brain Thinking

Sollicitatieproject

In week 47 was de afsluiting van het sollicitatieproject voor de examenkandidaten. De leerlingen hadden naar aanleiding van een door henzelf uitgekozen advertentie een motivatiebrief + cv geschreven en een pitch gemaakt van maximaal 2 minuten.

De gespreksvoerders waren collega’s, ouders en mensen uit het bedrijfsleven. De gesprekken waren zo realistisch mogelijk. Na afloop van het gesprek kregen de kandidaten feedback en een beoordeling. Op het eind van de avond werd gekozen, wie uiteindelijk de baan zou krijgen in de poule.

De avond werd als zeer positief ervaren door gespreksvoerders en leerlingen.

Whole Brain Thinking

Woensdag 22 november hadden de examenkandidaten havo en vwo een gastles “Whole Brain Thinking” gegeven door Jettie Reijenga. Deze gastles ging over verschillende denkstijlen. Wat is je eigen denkstijl en welke invloed heeft je eigen denkstijl op je manier van communiceren en presenteren? Maar ook op de manier van leren, problemen oplossen en beslissingen nemen.

De leerlingen hebben deze gastles gevolgd voor het onderdeel spreekvaardigheid voor Nederlands.

Benieuwd naar onze lestijden en het vakantierooster 2020-2021?

Klik hier voor alle data van de toetsweken en SE 2020-2021