Zuyderzee Lyceum doet mee met Lego League regiofinale

De ‘waterradjes’ winnen een prijs tijdens de regiofinale in Flevoland

Dit jaar deed het Zuyderzee Lyceum weer mee met de Lego League. Twee teams hebben heel hard gewerkt aan het bouwen van hun eigen robot om daarmee zoveel mogelijk missies op het speelveld van de wedstrijd te volbrengen. Daarnaast moesten de teams laten zien, dat ze één team vormden door goed samen te werken en ook nog een zelf ontwikkeld onderzoek uitvoeren en presenteren. Het thema dit jaar was ‘Hydrodinamics’ en ging dus over hoe mensen water gebruiken.

Het team ‘het kookpunt’ bestaande uit Daniël, Joost, Niels, Jasper, Tim, Ids en Ralph heeft een mooie prestatie neergezet met een puntentotaal van 60. Ze kregen een eervolle vermelding van de jury voor hun robotontwerp. Ze hadden heel goed nagedacht over de onderdelen waaruit hun robot bestond en waarom ze die zo in elkaar hadden gezet.

Het team de ‘waterradjes’ (Yelte, Steef, Damian, Joren, Camilla en Rubin) had pech: een half uur voordat de school dicht ging was opeens, tijdens het overzetten naar de robot, hun hele programma met alle data van de opdrachten die hun robot kon uitvoeren van de computer verdwenen. Maar ze lieten hun hoofd niet hangen! Met volle energie er tegenaan. Eerst op school nog een half uurtje en vervolgens zo vroeg mogelijk aan de oefentafel in Almere gingen ze weer aan de slag. Ze schreven opnieuw een programma: met als resultaat in de derde ronde tóch nog twee geslaagde missies zonder strafpunten.

Deze mentaliteit heeft hen de welverdiende doorzettersprijs opgeleverd. Wat waren ze blij en trots, dat hen dit tóch maar even gelukt was.

 

Lestijden en vakantierooster

Benieuwd naar onze lestijden en het vakantierooster 2020-2021?

Data toetsweken en SE

Klik hier voor alle data van de toetsweken en SE 2020-2021