Een dagje Allard Pierson

Afgelopen donderdag 8 november vertrok een veel te grote bus met 26 leerlingen (alle leerlingen klas 1   Emmeloord en klassen 1- 3 Lemmer) van het gymnasium met als begeleiders de sectie KT naar het Allard Pierson museum in het pittoreske Mokum.
Het Allard Pierson museum bestaat al sinds 1934, maakt deel uit van de Universiteit van Amsterdam en is gehuisvest in het voormalige hoofdgebouw van De Nederlandsche Bank. Het bezit een mooie collectie uit de Grieks-Romeinse oudheid. De buschauffeur, die ons op het Rokin afzette, vertelde ons dat dit een historische dag voor ons was, omdat men van plan is om in de nabije toekomst bussen te gaan weren uit de Amsterdamse binnenstad en men nu bezig is om voor dat doel grote parkeerplaatsen
aan de rand aan te leggen. Binnen gekomen werd de groep in tweeën verdeeld en kreeg elk deel een rondleiding van een uur door het museum, onder leiding van een kunsthistorica en een archeoloog.
Ook werden de groepen meegenomen naar een gipsenzolder met beelden uit verschillende tijdvakken van de Grieks-Romeinse geschiedenis; vervolgens kregen leerlingen opdrachten om aan de hand van kenmerken beelden te zoeken behorend bij een gekozen tijdvak en om de typische kenmerken daarna zelf te tekenen. Na afloop van de rondleidingen en lunchpauze buiten in het zonnetje vormden de
leerlingen groepjes van 2-3 deelnemers en kreeg elk groepje opdrachten te maken; hierbij konden de leerlingen zelf door het museum lopen om de antwoorden te vinden.
De leerlingen waren betrokken aan het werk, de sfeer was goed, de dag zonovergoten en de heen-
en terugreis filevrij. Al met al een geslaagde dag.

Lestijden en vakantierooster

Benieuwd naar onze lestijden en het vakantierooster 2018-2019?

Open dagen 2019

Vind hier alle informatie over onze open dagen in 2019.