Technium laat handige leerlingen opbloeien

Het basisonderwijs en voortgezet onderwijs uit Heerenveen en de Fryske Marren zijn onlangs gestart met een nieuw initiatief voor leerlingen met praktische talenten: Technium.

Leerlingen uit de bovenbouw van basisscholen van CBO Meilân kunnen wekelijks een dagdeel praktisch aan de slag in verschillende technische richtingen. Dat doen ze op het Kei College en Nordwin College in Heerenveen en het Zuyderzee Lyceum in Lemmer.

De leerlingen kunnen in overleg met de ouders door de basisschool worden aangemeld voor Technium. Gedurende een periode van tien weken kunnen ze vervolgens deelnemen aan deze verrijkingsgroepen buiten de eigen school. Door Technium krijgen deze leerlingen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in praktische vaardigheden, sociale competenties en hun zelfbeeld. Daarnaast moet het initiatief het welbevinden en het plezier op school vergroten.

Benieuwd naar onze lestijden en het vakantierooster 2018-2019?

Open dagen 2019

Vind hier alle informatie over onze open dagen in 2019.