Excursie klas 2 naar Nemo en het scheepvaartmuseum

Dinsdag 8 januari zijn we met alle tweede klassen van het Zuyderzee Lyceum Emmeloord naar Amsterdam geweest.

Het was een gezamenlijke excursie dag georganiseerd door de secties NW en GS onderbouw Emmeloord.

Bij NEMO hebben we allerlei natuurwetenschappelijke experimenten uitgevoerd. NEMO maakt wetenschap en techniek leuk, spannend en toegankelijk. Door een bezoekje aan dit science museum lijkt natuurkunde opeens lang niet meer zo ingewikkeld. Geen droge lessen, maar doen, zien, voelen en beleven. Zo kon je bijvoorbeeld om jezelf een zeepsopbel maken, jezelf optakelen met katrollen waardoor dat veel minder kracht kostte, alvast een voorproefje nemen op seksualiteit, dat over een paar maanden in de NW lessen wordt behandeld.

Bij het Scheepvaartmuseum kregen we een beter beeld van de onderwerpen van de geschiedenislessen die dit jaar voor een groot deel in het teken van ontdekkingsreizen en de Gouden Eeuw staan. Hier hebben we de replica van het beroemde VOC-schip de ‘Amsterdam’ bekeken en spannende verhalen gehoord over hoe de tocht naar ‘de Oost’ was voor de bemanning. In het museum zelf werden we langs verschillende onderwerpen geleid zoals, schilderijen, scheepsornamenten, jachtmodellen en meetinstrumenten waardoor je ook zonder GPS je koers en snelheid kon bepalen. Kortom, een zeer interessante verdieping in het huidige geschiedenisprogramma.

Benieuwd naar onze lestijden en het vakantierooster 2018-2019?

Open dagen 2019

Vind hier alle informatie over onze open dagen in 2019.