Nieuws achtplus

Lemmer

Op 24 juni sloot de achtplusklas in Lemmer een jaar af vol verrijking, sociale ontwikkeling, inspirerende lessen en heel veel opgedane kennis. Tijdens de presentatie-avond lichten de leerlingen het afgelopen jaar toe aan alle genodigden, en werd de avond afgesloten met een welverdiend achtplus-diploma! Volgend jaar gaat het Zuyderzee Lyceum in Lemmer door met de achtplusklas.

De achtplusklassen op het Zuyderzee Lyceum zijn bedoeld ter aanvulling op de mogelijkheden die in de eigen groep acht aangeboden worden. Binnen de achtplusklassen is er ontmoeting tussen gelijkgestemden in een uitdagende leeromgeving. De leerlingen worden in contact gebracht met andere leerlingen met dezelfde cognitieve capaciteiten. Hierdoor kunnen de leerlingen zich spiegelen aan anderen en wordt er een stimulerende omgeving gecreëerd, waarin ze meer van zichzelf willen en durven laten zien en gestimuleerd worden om hun talent te ontwikkelen.

Emmeloord

Op 25 juni sloten de twee achtplusklassen in Emmeloord een jaar af vol verrijking, sociale ontwikkeling, inspirerende lessen en heel veel opgedane kennis. Tijdens de presentatie-avond lichten de leerlingen het afgelopen jaar toe aan alle genodigden, en werd de avond afgesloten met een welverdiend achtplus-diploma! Volgend schooljaar starten er twee achtplusklassen in Emmeloord.