Leerlingen Zuyderzee Lyceum brengen bezoek aan bewoners Hof van Smeden

‘Jong en oud verbonden door spelletjesochtend’

Drie leerlingen van het Zuyderzee Lyceum hebben, in het kader van hun profielwerkstuk, een bezoek gebracht aan Hof van Smeden. Dit hebben ze samen gedaan met de kinderen uit groep vijf van de Albert Schweitzerschool. Omdat de kinderen voor de bewoners graag iets leuks wilden doen heeft groep vijf heeft samen met hun juf kaarten gemaakt en deze daar uitgedeeld. Hier werd meteen een gezellige spelletjesochtend aan gekoppeld. De leerlingen van het Zuyderzee Lyceum hebben gekeken en ervaren hoe deze ochtend, zowel voor jong als oud, een mooie en gezellige verbinding is.

Het verslag van deze leuke en leerzame ochtend:

Toen wij aankwamen zagen wij de bewoners al zitten en de kinderen ook. Toen hebben wij de mensen opgezocht die wisten dat wij hier kwamen en daarna hebben ze gezegd dat we er gewoon bij konden gaan zitten. Toen de activiteiten begonnen hebben wij met zijn drieën gekeken hoe dat ging. Eén ding viel ons allemaal op en dat was dat de bewoners heel enthousiast en blij waren dat de kinderen spelletjes met hun kwamen doen. Sommige waren ook nog heel fanatiek.

Maar niet alleen de kinderen en de bewoners waren erbij betrokken, ook de juf en de meegereisde ouders mochten meedoen. De mensen die gaan over het verpleeghuis waren er ook even bij om te kijken hoe het ging. Omdat er zoveel mensen geïnteresseerd waren kon het personeel even rustig zitten en wat eten en drinken.

Spelletjes spelen
Toen iedereen aan de tafels zaten deelden de kinderen verschillende spelletjes uit. En zo begon iedereen een spel te spelen waarin je duidelijk kon zien dat de bewoners opeens helemaal enthousiast werden. Alles vond plaats in de grote etensruimte. De activiteit zelf begon rond 10:00 en eindigde ongeveer 11:30. Daarna gingen de kinderen weer terug naar hun eigen school en de bewoners gingen terug naar hun kamers.

De bewoners zelf vonden het hartstikke leuk. Ze zeiden dat ze niet meer zo vaak bezoek kregen en dat het dan extra leuk is dat het dan kinderen zijn van een basisschool, omdat kleine kinderen altijd zo enthousiast zijn en dat vinden zij ook altijd leuk. De kinderen van de basisschool waren ook heel blij dat ze dit hadden gedaan. Ze vonden het heel leuk om een kerstkaart voor de bewoners te maken. Je zag ook aan de kinderen dat ze dat meenden, want toen ze eenmaal met de ouderen gingen praten zag je ook aan ze dat ze plezier hadden en met enthousiasme de spelletjes deden.

Wij vinden dit een heel leuk idee van het Hof van Smeden om dit soort spelletjesochtenden te organiseren, aangezien de ouderen in het verpleeghuis niet heel veel contact hebben met kinderen Zo hebben de ouderen ook plezier!