Leerlingen Zuyderzee Lyceum (summa) cum laude geslaagd!

Een geslaagde diploma-uitreiking op het Zuyderzee Lyceum woensdagavond 1 juli.  Zowel voor de mavo, havo als het vwo zit het slagingspercentage dit jaar boven de 90%. Locatiedirecteur Gerard Berends is trots op de leerlingen en de mentoren, met name ook door de bijzondere tijd waarin deze en eigenlijk alle leerlingen zo goed gepresteerd hebben. ’Het is ongelofelijk knap hoe deze leerlingen maar ook de anderen dit hebben waargemaakt. Grote waardering voor de inzet en toewijding, van zowel leerlingen als docenten.’

Summa en cum laude geslaagd

Vijf leerlingen slagen dit jaar cum laude op de havo en het vwo met een acht gemiddeld. Op het vmbo waren vier leerlingen echt “Top of the Class” met een 7,5 gemiddeld. ‘Wij zijn trots op deze kanjers!’ Eén van de vwo-leerlingen is zelfs summa cum laude geslaagd. Een bijzondere prestatie. Summa cum laude slagen betekent namelijk ‘slagen met het hoogste lof’, met een gemiddeld eindcijfer 9.

Jelte, begonnen op het vwo en na de vierde klas van het vwo geplaatst in vijf havo, kan met trots terugkijken op zijn middelbare schoolcarrière. ‘Ik had dit echt niet verwacht’, vertelt hij. ‘In vier vwo ging het helemaal niet goed en stond ik er heel slecht voor. Zo had ik een vier voor wiskunde. Ik ben toen teruggegaan naar de havo. Dat jaar viel denk ik het kwartje. Ik begon alles te snappen. Van een vier voor wiskunde ben ik toen naar een tien voor wiskunde gegaan. Ik ben mijn docent wiskunde daar heel dankbaar voor, hij heeft mij enorm geholpen.’

Na de havo besloot Jelte toch voor het vwo te gaan, zodat hij daarna zou kunnen studeren aan de universiteit. ‘Ik wist ook niet precies wat ik wilde gaan doen op dat moment, dus ook een mooi jaar om daar over na te denken. Dat ik voor het vwo summa cum laude zou slagen, dat had ik echt niet verwacht.’

Lestijden en vakantierooster

Benieuwd naar onze lestijden en het vakantierooster 2021-2022?

Data toetsweken en SE

Klik hier voor alle data van de toetsweken 2021-2022