Op school of online, prachtige creaties van poleis!

Afgelopen week ontvingen wij een enthousiaste mail van onze collega Jeltje Kobes. Haar brugklassen E1Ha en E1Hb zijn zó goed bezig geweest met hun poleis.

Poleis is meervoud van polis, en een polis is een Griekse stadstaat. De leerlingen hebben afgelopen weken op school maar zeker ook thuis via online via de lessen hard gewerkt aan hun eigen polis. Elk groepje kreeg hun eigen Break-out room en konden zo toch via Teams met hun groepje aan de slag. Ze kregen de opdracht om ergens in Griekenland een plek uit te kiezen en vervolgens hun eigen stadstaat te stichten. Daarbij moesten ze een plattegrond maken en naar eigen invulling inrichten, ze moesten een staatsvorm kiezen (aristocratie, democratie, monarchie of tirannie), een god of godin uitkiezen die de polis beschermt en er een tempel bij maken en een paspoort van een bekende Griek uitwerken.

De resultaten zijn prachtig en er zijn zelfs Minecraft-animaties gebruikt door sommige groepen. We zijn supertrots op deze toppers!

Benieuwd naar onze lestijden en het vakantierooster 2021-2022?

Klik hier voor alle data van de toetsweken 2021-2022