ICT

ICT op het Zuyderzee Lyceum

Op het Zuyderzee Lyceum wordt al jaren gewerkt met moderne devices. Vanaf schooljaar 2017-2018 zal de onderbouw (klas 1, klas 2 en klas 3hv) werken met een combinatie van de iPad en leermateriaal in boekvorm. Deze combinatie van leermiddelen noemen we “blended learning”.
Na aanmelding bij ons op school krijgen ouders/verzorgers een brief toegestuurd met daarin de benodigde informatie voor de aanschaf van de iPad die, mits via school wordt besteld, zeer voordelig kan worden aangeschaft. De iPad wordt op school afgeleverd en voorzien van de juiste software die door de jaren heen gebruikt zal worden. Vlak voor de zomervakantie kan de iPad worden opgehaald.

Een klein aantal leerlingen zal nog werken met macbooks van school. Voor deze leerlingen is er een macbookprotocol, te vinden op deze pagina.