Open dag 2022

Open Dag en inloopavond 2021/2022

Op woensdag 10 november 2021 vindt onze eerste informatieavond plaats voor leerlingen van groep (7 en) 8 en ouder(s)/verzorger(s). Binnenkort vindt u meer informatie over de tijden en activiteiten deze avond!

Data:

Woensdag 10 november 2021 Informatie/voorlichtingsavond
Donderdag 3 februari 2022    Open Dag locatie Emmeloord
Woensdag 16 februari 2022    Inloopavond

Inloopavond woensdag 10 november 2021

Nog voor onze jaarlijkse open dag van 3 februari 2022 willen we u van harte uitnodigen om alvast kennis te maken met onze school en ons onderwijs.

We nodigen u uit op woensdag 10 november tussen 18.30 – 20.30 uur. Tijdens deze avond kunt u o.a. informatie vinden over:

• Ons brede onderwijsaanbod: mavo/havo, havo, havo/vwo, atheneum en gymnasium
  • Excellentieprogramma’s,
  • Zorg en begeleiding
  • Sport en bewegen
  • Mentoraat
  • VWO+
  • Cultuur en overige activiteiten

Tijdens deze avond zullen ook een aantal medewerkers een korte les verzorgen op zowel onze locatie Junior (klas 1 t/m 3) als het Senior (bovenbouw). Te denken valt aan o.a.

• Natuurwetenschappen
  • Moderne vreemde talen
  • Digitalisering en onderzoeksvaardigheden
  • Wiskunde
  • Nederlands
  • Een “sneak preview” van onze lustrummusical (januari 2022)

Er zal gedurende de hele avond een algemene presentatie plaatsvinden op de locatie Junior. Het is dus niet strikt noodzakelijk om meteen om 18.30 uur aanwezig te zijn. Dit om te zorgen voor een grotere spreiding tijdens de avond.

Sfeerimpressie Zuyderzee Lyceum

Nieuwsgierig hoe onze open dag tijdens de Corona-periode plaats vond? Bekijk hieronder de online lessen die de leerlingen vorig jaar hebben kunnen volgen!

Kick off door onze locatiedirecteur

Als jij naar deze school wil is dat een goede keuze ,want het is een goede school en je leert er veel. Je begint het schooljaar met de introductieweek. De bedoeling van de introductieweek is dat je elkaar gaat leren kennen. Je gaat allemaal leuke dingen doen met elkaar. Na de introductieweek ga je oefenen met huiswerk maken en je boeken meenemen en je gaat oefenen om uit je hoofd alle lokaal en plaatsen leren kennen. Ook ga je voor het eerst huiswerk maken. Het is nog niet zo veel. Je krijgt steeds meer huiswerk en je moet je boeken meenemen. En dan zit je echt op de middelbare, ik vind het erg leuk op de school. (Fin, brugklas)

Ik zit nu in de brugklas. Mijn tas was een stuk lichter dan ik had verwacht. De eerste paar weken raak je snel gewend aan je klasgenoten en rooster en als je eraan gewend bent gaat alles sneller. De lessen die ik zelf het leukst vind zijn bvg (beeldende vormgeving) en LO (lichamelijke opvoeding). Ik vind deze school vertrouwd ik voel me er thuis. Dat vind belangrijk als je een school kiest. In groep 6 wist ik al dat ik naar het Zuyderzee wilde. De begeleiding is goed en als er iets is is er altijd wel iemand die je kan helpen met je problemen. (Quinty, brugklas)

Benieuwd naar onze lestijden en het vakantierooster 2021-2022?

Klik hier voor alle data van de toetsweken 2021-2022