Opleidingen

Heb jij al zin in de brugklas?

Wij kijken uit naar jouw komst!
We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten welke opleidingen we allemaal aanbieden en waar je deze opleidingen kunt volgen. Daarom hebben we alles nog even op een rijtje gezet voor je.

Vakcollege

Op het Vakcollege bieden we basis -en kaderberoeps aan. Dit gebouw zit aan de Espelerlaan. Voor meer info, bezoek de website www.vakcollegenoordoostpolder.nl.

Junior

Dit gebouw aan de professor ter Veenstraat is speciaal voor de onderbouw. Klas 1 t/m 3 havo/vwo en klas 1 en 2 vmbo volgen hier de meeste lessen. We hebben hier speciaal voor gekozen zodat de eerste jaren op het Zuyderzee veilig en vertrouwd aanvoelen.

Senior

Tegenover het Junior hebben we Senior, de locatie in Emmeloord die leerlingen in de mavo – mavo/havo – havo én vwo voorbereidt op het eindexamen.

Lemmer

In Lemmer kun je met alle opleidingen beginnen, zowel vmbo als havo/vwo. Als je een vmbo-examen wilt doen kan dat in Lemmer. Leerlingen die havo/vwo volgen kunnen na het 3e jaar naar Emmeloord gaan om daar hun eindexamen te doen.

Naast deze locaties hebben we ook nog in Emmeloord en Balk een ISK – EOA. EOA staat voor Eerste Opvang Anderstaligen en deze opleiding is voor kinderen die net in Nederland zijn en hier les krijgen in de Nederlandse taal en cultuur.